Presa
25 noiembrie 2015
Metodă de prevenire a sindromului Down

Viitoarele mame au la dispoziţie o nouă metodă de screening prenatal acreditată la nivel internaţional. Ele pot evita neplăcerile printr-o testare nouă şi modernă, acceptată la nivel internaţional de autorităţile în domeniu: metoda Fetal Medicine Foundation.

Părinţii pot afla încă din primele 12 săptămâni de viaţă ale fătului dacă acesta prezintă risc cresut de anomalii cromozomiale. Ei pot apela în caz că este nevoie la metodele invazive de diagnostic prenatal: biopsie de vilozităţi coriale sau amniocenteza, fie la testarea ADN-ului fetal din sângele maternal.

„Viitoarele mămici trebuie să se gândească la viitorul copiiilor şi să facă un astfel de test prin metoda Fetal Medicine Foundation”, afirmă Dr. Istvan Komporaly.

Durata medie de viaţă a unei persoane afectate de Sindromul Down este de 33 de ani. Costurile medicale, sociale şi emoţionale implicate în cazul celor afectaţi sunt costisitoare pentru orice familie.

Nu orice dublu test poate arata sindromul Down, cu sensibilitate şi specificitate maximă, de aceea noua metodă de screening prenatal acreditată la nivel internaţional este de ajutor. Ea este disponibilă acum şi în clinicile private din România.

 

Sursa: http://www.clickpentrufemei.ro/

0
-->