alhydran
Blog, Medifood, Presa
7 decembrie 2019
Cum ajută Medifood bolnavii de cancer
Cum ajută Medifood bolnavii de cancer

Cum ajută Medifood bolnavii de cancer în lupta cu boala

 

Nu doar intervențiile chirurgicale și terapiile făcute în spitalele oncologice sunt importante pentru a învinge cancerul. Hrana cea de toate zilele, „combustibilul” organismului nostru, are un rol și o influență enormă. Bolnavii de cancer trebuie să mănânce bine, consistent, sănătos și echilibrat pentru a avea putere să lupte cu boala. Mulți nu reușesc să se alimenteze ca la carte, căci pofta de mâncare este scăzută în această perioadă atât din cauza tratamentului oncologic, cât și din cauza stresului și a depresiei. De aceea, special pentru ei, medicii au conceput suplimente alimentare bogate în nutrienți, care previn malnutriția indusă de boală, suplinesc nevoile organismului și îl ajută în procesul de vindecare.

De ce scade pofta de mâncare

Circa 40% dintre cei care au primit diagnosticul de cancer încep să scadă în greutate. De ce? Pentru că le dispare pofta de mâncare și nu se mai pot alimenta ca înainte. Chimioterapia sau radioterapia provoacă grețuri, vărsături, modificări de gust. În plus, din cauza lezării directe a tractului gastro-intestinal, cei care au cancer esofagian, pancreatic sau în sfera ORL sunt și mai predispuși la cașexie, o manifestare ce constă în scăderea involuntară și progresivă a greutății corporale. Malnutriția pe care o induce e periculoasă deoarece duce la scăderea imunității, slăbiciune, toleranță scăzută și răspuns nesatisfăcător la tratamentul oncologic.

Mai mult decât oricând, acum, pacienții au nevoie de o alimentație hrănitoare, bogată în nutrienți, și e drept că mulți, speriați de boală, caută să-și schimbe puțin obiceiurile, să mănânce mai sănătos. Dar nu e suficient, întrucât apetitul lor este redus, în timp ce nevoile nutriționale ale organismului sunt sporite. O salată, un suc natural de fructe, un chefir cu cereale integrale și semințe nu sunt de ajuns. Boala este consumptivă, catabolismul este accelerat, astfel că necesarul caloric este din start mai mare. În aceste condiții, de mare ajutor sunt suplimente alimentare special concepute pentru bolnavii de cancer. Sunt reduse ca volum (să nu fie nevoie de prea multe înghițituri), dar concentrate în proteine, grăsimi bune (în special acizi grași Omega-3), carbohidrați (din fibre vegetale), vitamine și minerale. Acizii grași Omega-3 previn scăderea în greutate, reduc inflamația acută din corp și sunt eficienți împotriva creșterii tumorale, iar un aport proteic ridicat e esențial pentru că scade imunosupresia dată de terapie, întărește imunitatea, accelerează vindecarea plăgilor postoperatori și reduce complicațiile.

Ce sunt produsele Medifood și cum se administrează

În cazurile de cancer este necesară suplimentarea alimentației, însă nu cu orice, nu după ureche. Specialiștii Medifood au creat suplimente alimentare esențiale în lupta cu afecțiunile oncologice ținând cont de o nutriție bazată pe un conținut redus de carbohidrați și bogată în proteine și Omega-3. Produsele Medidrink sunt alimente concepute de medici, corect dozate în nutrienți, destinate unor scopuri medicale speciale, disponibile în toate formele, pentru toate gusturile și nevoile pacienților. Suplimentele care se administrează bolnavilor de cancer sunt băuturi gata preparate, special create pentru a hrăni și întări organismul, pentru a-i da energie să lupte mai bine cu boala. Ele pot fi incluse de la început în alimentație, odată cu începerea tratamentului (câte 1-3 doze pe zi). Conțin tot ce are nevoie corpul în această perioadă, astfel că, în stadii avansate de boală, pot deveni exclusiv sursă de hrană. În acest caz, sunt recomandate 5-6 doze pe zi.

Produsele Medidrink pot fi comandate aici 

3 , ,