Servicii Business to Consumers: Echipamente si Dispozitive Medicale

LIPSUS

un dispozitiv inovator de hidratare a buzelor dupa o interventie chirurgicala sub anestezie totala

Îmbunatateste starea generala a pacientului - Protejează pacienții de infecțiile dobândite în spital - Previne durerile provocate de buzele uscate


IMD tec recomandă un dispozitiv medical care vizează, printre altele, infecțiile dobândite în spital, aspect cu atât mai important în prezent când ne confruntăm cu pandemia de coronavirus. Deși nu oferă o soluție medicală directă pentru acest virus, acesta poate proteja direct persoanele spitalizate împotriva acestor infecții.
Infecțiile dobândite, cunoscute și sub denumirea de „infecții nosocomiale”, sunt contractate de pacienți în timpul internării lor în spitale, precum și în alte unități medicale, de exemplu, case de sănătate, etc. Aceste infecții nu au fost în stadiu activ sau de incubare înainte de internarea pacientului în instituție și pot apărea și după externarea pacientului.

Mai mult, ele pot afecta personalul medical. Infecțiile dobândite pot fi cauzate de diferite tulpini de virusuri (paraziți fără enzime sau mecanisme necesare pentru reproducere, cum ar fi COVID-19, care a izolat în prezent întreaga lume și a pus în pericol viața a mii de persoane), germeni, ciuperci și paraziți. Aceste infecții sunt responsabile de o parte semnificativă a complicațiilor legate de spitalizare, ceea ce poate duce la morbiditate și mortalitate.
Infecția dobândită în instituțiile medicale este un fenomen generalizat la nivel mondial. Estimările UE se situează la aproximativ 4 milioane de pacienți infectați în unitățile medicale din Europa, având ca rezultat aproximativ 147.000 de decese directe. Centrul de prevenire și control al bolilor din S.U.A. înregistrează anual 700.000 pacienți cu infecții dobândite în spitalele generale și 75.000 de decese; Ministrul israelian al Sănătății raportează 4.000-6.000 de decese cauzate de infecțiile dobândite.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) indică o serie de cauze pentru răspândirea infecțiilor dobândite în spitale, în top clasându-se „igiena deficitară”. Ultimul deceniu a promovat înțelegerea procesului de transmitere a acestor infecții (germeni, virusuri) prin contact manual, clarificându-se că prevenirea depinde de igiena antiseptică a mâinilor, inclusiv prin spălare sau dezinfectare.
Cu toate acestea, răspunsul la normele de igienă a mâinilor din partea personalului medical este unul inadecvat. Motivul îl reprezintă condițiile din diferitele secții, care impun personalului sarcini grele, contact (cu pacienții) care necesită mai multe spălări ale mâinilor, procesul alocat unei spălări eficiente a mâinilor fiind consumator de timp.
În industrie, lucrările manuale s-au redus și au fost înlocuite de atomizare (calitate îmbunătățită și eficientă a producției .....). În domeniul medical, contactul cu mâna ar trebui minimizat, de asemenea, (contactul lipsit de o igienă antiseptică a mâinii îi expune pe pacienți la riscul de a dobândi infecții).

Pacienții care se recuperează după o intervenție chirurgicală cu anestezie completă sunt împiedicați să bea apă potabilă un anumit interval de timp (în funcție de tipul de operație), aproximativ 60% experimentează senzația de uscare a buzelor la diferite niveluri, 7 fiind media pe o scară de la 1 la 10. Acestor pacienți trebuie să li se hidrateze frecvent buzele, într-un fel sau altul. Până în prezent, față de progresul tot mai mare al tratamentului medical, hidratarea buzelor este efectuată manual de un membru al personalului sau de către un aparținător al pacientului, care la rândul său crește pericolul infecțiilor dobândite din cauza igienei deficitare a mâinilor.
Lipsus este un dispozitiv automat de unică folosință pentru hidratarea buzelor. Configurarea unică este simplă și scutește personalul medical sau membrii familiei de hidratarea manuală a buzelor pacienților pe întreaga perioadă de abținere de la consumul de apă potabilă. În plus, în plus față de avantajele mari ale hidratării regulate și măsurate a buzelor, Lipsus reduce, de asemenea, contactul cu mâinile între pacienți și personalul medical sau membrii familiei, protejând pacientul internat împotriva infecției dobândite. De asemenea, foarte important este si faptul că volumul de muncă al personalului medical este redus, permițându-i să îndeplinească alte sarcini esențiale.
Abținerea de la consumul de apă potabilă timp de mai multe ore nu se reduce numai în cazurile de intervenții chirurgicale post anestezie, ci se extinde și la multe afecțiuni medicale, cum ar fi interzicerea consumului de hrană înainte de anestezia generală, la pacienții cu cancer în timpul chimioterapiei, la pacienții geriatrici care suferă de disfuncții ale glandei salivare și alte afecțiuni.
Dispozitivul Lipsus poziționează un material (nețesut) umed, moale și plăcut la atingere între buzele uscate ale pacientului, plasând un arc din plastic, similar cu o pereche de ochelari, pe capul pacientului, incluzând două capete care se potrivesc în spatele urechilor pacientului.
Umiditatea din material este menținută la un nivel regulat și este continuă fără interferențe externe datorită unui element de control al debitului din dispozitivul Lipsus, reglat la 12-15 (cc/h), care este poziționat în lângă materialul umed. Apa este alimentată într-o pungă de perfuzie care conține 300 cc (de la robinet sau apă minerală) care atârnă pe un suport standard de perfuzie la o înălțime de 70-120 (cm) deasupra capului pacientului. Apa curge din sacul de fuziune printr-un tub flexibil din plastic cu un diametru interior de 3 mm și o lungime de 150 cm.

Documente suplimentare:
• Aprobarea de la Autoritatea pentru dispozitive medicale din Israel
• Aprobarea FDA
• Aprobarea CE
• Un raport clinic experimental

Mai multe informații despre

LIPSUS